Panel “Muke po freelancingu” 15. 10. u 17 sati: gostovanje našeg direktora, Brune Cvitanovića

Autor: Martina Ljubić na datum

Freelancing panel

Freelancing nije definiran od strane Europske komisije ni u jednom zakonodavnom tekstu. Ipak, samozaposlenu osobu definira kao osobu koje obavlja djelatnost s ciljem ostvarenja dohotka za svoj račun pod uvjetima utvrđenima nacionalnim pravom. Koje, dakle, mogućnosti i prava ima freelancer kada pokreće poslovanje – i kako najbolje započeti freelancing?

Panel “Muke po freelancingu”

U sklopu European Freelancers Week 2018 (#EFWeek) Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca (HDNP), a u suradnji s coworking prostorom BIZkoshnica Coworking, organizirat će panel “Muke po freelancingu” 15. listopada s početkom u 17 sati.

U sklopu panela predstavit će se i prvi rezultati istraživanja “European Freelancers Survey” (http://bit.ly/2N10xOD). Njega provode European Forum of Independent Professionals, čiji je HDNP član, te vodeća francuska platforma za freelancere Malt France. Cilj istraživanja je dobiti jasniju sliku trenutačnog stanja slobodnog rada i freelancera u Europi, kako bi se bolje sagledali i razumjeli izazovi s kojima se suočavaju te osmislila i zagovarala rješenja za poboljšanje njihovog statusa.

Gosti panela su Antonija Osojnik, nezavisna pravna stručnjakinja,  Tin Oraic, nezavisni odvjetnik te naš direktor, Bruno Cvitanović.

Freelancing u Hrvatskoj: s čime se suočavaju nezavisni profesionalci?

Na panelu će se ukazati na:

• trenutačno stanje i opcije poslovanja nezavisnih profesionalaca u Republici Hrvatskoj;
• prednosti i nedostatke nezavisnog poslovanja (posebno u situacijama teškim za freelancere, npr. bolest);
• nekoliko primjera dobre prakse izvan Hrvatske.

S računovodstvene strane, ne postoji freelancing kao pravni oblik. Stoga, Bruno će pokazati kako funkcionira rad nezavisnih profesionalaca kada rade u okviru ugovora o djelu, obrta i poduzeća. Usporedit će prednosti i nedostatke pojedinih oblika te prikazati na koja davanja moraju računati freelanceri, ovisno o svom odabiru.

Pozivamo Vas da se pridružite panelu u BIZKoshnica Coworkingu, Ilica 71, u ponedjeljak, 15. listopada u 17 sati i pobliže se upoznate s freelancerskim izazovima. Bit će to prilika da Brunu i uživo pitate sve što Vas zanima te se umrežite s drugim freelancerima. Vidimo se!

P.S. ako niste, svakako pročitajte i našu usporedbu obrta i d.o.o.-a te pregled razlika između j.d.o.o.-a i d.o.o-a.

***

Teško je ostvariti poslovni uspjeh bez kvalitetnog računovodstvenog servisa. Obratite nam se i zatražite svoju personaliziranu ponudu!

Ubrojite i druge, podijelite članak: