Kako se prijaviti za samozapošljavanje?

Samozapošljavanje

Zanima vas pokretanje svog poduzeća uz samozapošljavanje? Niste sigurni kako započeti, ili kako oblikovati Vaš poduzetnički plan? Želite optimalno iskoristiti dostupnu potporu preko HZZ-a, i trebate iskusnog savjetnika? Brojevi vam u tome mogu pomoći!

Samozapošljavanje je doživjelo značajne promjene

Od 2021. godine, samozapošljavanje kao mjera doživjelo je znatne promjene. Poticaji se odsad dijele na fiksni i varijabilni iznos, a mogu iznositi i do 130.000 kuna po osobi. Pritom fiksni iznos potpore nije potrebno pravdati u troškovniku, a smanjila se i potrebna dokumentacija. Novost je i da možete pratiti radionice online, kao i predati svoju prijavu za potporu.

Smatramo da su ove promjene olakšale korištenje ove mjere. Ipak, nužno je pažljivo planirati: potrebno je poslovati najmanje 24 mjeseca nakon otvaranja poduzeća. Kako biste optimalno iskoristili ovu mjeru, pažljivo proučite pravila. U tome vam može pomoći naš opsežni vodič, koji sadrži sve ključne stavke.

Mogu li znati kakve su mi šanse za dobivanje potpore?

Ako niste sigurni hoće li vaša prijava biti uspješna, najprije trebate znati da je, uz samu ideju, izuzetno važno i kako ste je pripremili. Konkretno, za inovativnost se dobiva 5 bodova, a mnogo veći broj bodova kod prijave za polazak pripremnih radionica (10 bodova), obrazovanje ili dodatne edukacije u djelatnosti samozapošljavanja (10 bodova), radno iskustvo u toj djelatnosti (15 bodova), kvaliteta procjene prihoda i troškova (15 bodova), popunjenost poslovnog plana s priloženim ponudama uz troškovnik (15 bodova) i slično. Dobra priprema čini čuda!

Uz to, naše je iskustvo da su klijenti koji su razborito ulagali i štedljivo raspolagali sredstvima bez većih problema uspijevali iskoristiti ovu mjeru. Fiksni iznos koji možete fleksibilno koristiti u tome vam može biti velika pomoć. A u svemu tome, važna je i potpora i savjet pouzdanog računovodstvenog partnera!

Kako mi možete pomoći?

Mi vam možemo pomoći na sljedeće načine:

  1. Možemo vam poslati našu ponudu i pokazati vam kako je možete unijeti u vaš troškovnik.
  2. Ako ste već dobili pozitivno mišljenje HZZ-a i želite kvalitetnu računovodstvenu podršku te u rekordnom roku otvoriti vaš j.d.o.o. ili d.o.o. o u našem uredu, uz kavu, kontaktirajte nas i iskoristite posebne pogodnosti!*

KONTAKTIRAJTE NAS

*Prijava za otvaranje poduzeća se odvija u prostorima Brojeva, a potrebno je unaprijed se najaviti te ponijeti elektroničku osobnu iskaznicu.